info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Betongarbetare på benen igen

Den betongarbetare som i början av veckan fick delar av ett betongtak över sig i ett tunnelbygge utanför Härnösand klarade sig trots allt bra. Dagen efter olyckan skrevs den 27-årige mannen ut från Sundsvalls sjukhus.

Det var i måndags kväll som en finländsk 27-årig betongarbetare skulle spruta betong i Krokbergstunneln, som är en del av Ådalsbanebygget. Han klev in i ett farligt område där han fick problem med munstycket på roboten. Då släppte cirka en kvadratmeter betong från det nysprutade tunneltaket, och begravde mannen.

Han fördes till Sundsvalls sjukhus med skador i bröstet. Men skrevs alltså ut redan dagen efter. Han var anställd av det finska byggföretaget Lemminkäinen. Arbetsmiljöverket kommer inte göra någon åtalsanmälan, utan ger företaget rekommendationen att förbättra de förebyggande rutinerna.
– Företaget hade muntligen instruerat arbetarna om farliga områden. Men de ska göra det skriftligt, och de anställda ska skriva under på att de verkligen läst instruktionerna, säger Agneta Axelsson på Arbetsmiljöverket i Härnösand.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Betongarbetare på benen igen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig