info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Beslut om Skanskavarsel dröjer

120 byggnadsarbetare har varslats på Skanska hus i Stockholm. I torsdags hölls MBL-förhandlingar. – Jag tror det slutar med färre än 120 man, säger Kurt Ericson, lagbas på Skanska hus och facklig förtroendeman.

Förhandlingarna om 120 byggnadsarbetarnas framtid på Skanska hus har skjutits upp till måndagen 3 november. Byggnads fackliga förtroendemän kom välförberedda till torsdagens möte med arbetsgivaren. Enligt förtroendemännens analyser är det 511 anställda på Skanska hus som berörs av varslet.

– Det går inte att räkna som att alla är ute i produktionen på riktigt. Av de 511 räknas lärlingar, långtidssjukskrivna, de som har ledigt för militärtjänst och de som snart går i pension in. Det är mycket färre än 511 som verkligen jobbar, säger Pär-Olow Johansson, facklig förtroendeman på Skanska hus.
Han menar att man måste titta på varslet utifrån hur många som verkligen är ute i produktionen.

– Sägs 120 man upp blir det mindre än 300 man kvar i produktionen. Dessutom blir åldersfördelningen sned. De får skjutsa ut oss med rullatorer på bygget, säger Kurt Ericson.
Enligt Pär-Olow Johansson så känns det positivt att arbetsgivaren nu vill gå tillbaks och göra en djupare och noggrannare analys av läget.
– De har lyssnat på oss och vill titta över situationen en gång till, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Beslut om Skanskavarsel dröjer

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig