info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bemanningsföretag i svarthärva

Ett 40-tal byggnadsarbetare från Dalarna hyrdes ut till byggjobb i Stockholm. Nu är den 32-årige Borlängebon som hyrt ut arbetskraft åtalad.

Byggnadsarbetarna som hyrdes ut fick kontanter i handen för sina jobb. Skatt och arbetsgivareavgifter till ett belopp på cirka 3,3 miljoner kronor undanhölls, enligt den pågående utredningen.
Polisen kom den 32-årige personaluthyraren på spåren när hans bank upptäckte märkliga transaktioner på hans konto. Banken anmälde ärendet och det ledde i slutet av november till att 32-åringen och hans kumpan, en 71-årig före detta advokat, häktades.

En 39-åring, som misstänks för att ha varit målvakt, är också åtalad. Ytterligare en misstänkt målvakt, en 63-åring med ett digert brottsregister, enligt Falu Kuriren, är efterlyst.
Enligt polisen är 71-åringen hjärnan bakom upplägget. Verksamheten pågick under fyra månader i år och avbröts i juni då 32-åringen bröt med 71-åringen och startade ett nytt bemanningsföretag i byggbranschen. 32-åringen beräknas ha fått ut cirka 40 000 kronor per månad under den tid verksamheten pågick.

Kammaråklagare Mikael Hammarstrand säger till Falu Kuriren att han utgår från att skattemyndigheten kommer att intressera sig för hur de inblandade byggnadsarbetarna redovisar sina inkomster från bemanningsföretaget i deklarationen nästa år.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bemanningsföretag i svarthärva

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig