info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Begärd i konkurs - söker folk på nätet

Uthyraren Hans Karlssons bemanningsföretag HK Contracting är begärt i konkurs. Istället annonserar han efter snickare via företaget Digital Media Expert Group.

Hans Karlsson stämdes i förra månaden av Byggnads för löneskulder på cirka en miljon kronor. Och nu har kronofogden begärt hans företag HK Contracting i konkurs. Konkursförhandlingar väntar i morgon, onsdag.
Men Hans Karlsson har inte längre något med HK Contracting att göra. Företaget har bytt namn till Helsingborgs nya bygg & förvaltnings AB. Företrädare är två män i Stockholmstrakten.

Däremot är Hans Karlsson fortfarande i bemanningsbranschen. Den här veckan annonserar han efter bland annat snickare på Platsbanken, arbetsförmedlingen och Ams platsjournal på Internet. Företaget som söker folk heter Digital Media Expert Group. Någon från företaget har kontaktat arbetsförmedlingen som sedan lagt ut annonsen.

– Det finns inga lagliga medel för oss att hindra någon att anmäla lediga jobb. Det står noterat att de har tillstånd från PRV att bedriva den här verksamheten. Vi får flera hundra annonser i veckan, vi har ingen möjlighet att kontrollera alla, säger Håkan Malmgren på arbetsförmedlingen bygg och transport i Stockholm.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Begärd i konkurs - söker folk på nätet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig