info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Avtal för tjänstemän och anläggare

I fredags träffade Sveriges Byggindustrier, BI, nya avtal med Seko och med byggtjänstemännen i SIF och civilingenjörerna. Väg- och anläggningsbyggarnas avtal är ettårigt.

Avtalet mellan Seko och BI gäller för cirka 10 000 väg- och anläggningsbyggare. Löneökningen för sekomedlemmarna blir tre kronor per timme i genomsnitt. Hälften av löneökningen består av en pott som ska fördelas individuellt i företagen.
Väg- och anläggningsbyggarna får dessutom ytterligare två betalda helgdagar, kristi himmelsfärdsdag och annandag pingst.

Tjänstemannaavtalen omfattar cirka 20 000 byggtjänstemän i industritjänstemannaförbundet, SIF, och i civilingenjörsförbundet, CF. Avtalen är treåriga och beräknas ge löneökningar på totalt 5,5 procent under avtalsperioden. Till det kommer löneökningar som förhandlas lokalt i företagen.
SIF-tjänstemännen är garanterade en viss lägsta löneökning varje år. Det första året är de garanterade 275 kronor mer per månad.
Avtalen med byggtjänstemännen innehåller utöver löneökningarna en arbetstidsförkortning som beräknas kosta 1,5 procent under avtalsperioden.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Avtal för tjänstemän och anläggare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig