info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Årets byggnadsarbetare utsedd

Byggnads har utsett Karl-Åke Kaas, Gnosjö, till Årets byggnadsarbetare och sektion 5 i Svedala till Årets sektion. Karl-Åke Kaas får 20 000 kronor och sektionens styrelse får en resa till Stockholm.

Karl-Åke Kaas, 64 år, är Årets byggnadsarbetare, enligt Byggnads. Han får utmärkelsen plus 20 000 kronor för stort samhällsengagemang. Facklig aktivitet tillsammans med ideellt arbete bland annat i form av stödverksamhet för utsatta barn i Baltikum är motivet till att snickaren från Gnosjö får det nyinstiftade priset.

Ett annat nytt pris som delas ut, tillsammans med kulturstipendier på 200 000 kronor, på Byggnads förbundsfullmäktige nästa vecka, går till Årets sektion. Byggnads sektion i Svedala får det första sektionspriset för att man förnyat verksamheten och på så sätt fått med fler i den fackliga verksamheten.
– Jag tror att vi får priset för att vi har skapat mer informella mötesformer genom att träffas tio gånger om året i en bakficka på en krog, säger Lars Lindström, ordförande i sektionen. Han får nu ta med sig hela sektionsstyrelsen på en resa till Stockholm.
Lars Lindström berättar att mellan upp mot 50 av sektionens 240 medlemmar besöker någon av aktiviteterna under ett år. Det är en betydligt högre andel än de cirka fem procent som deltar i sektionsaktiviteter i genomsnitt i landet.
Byggnads hade också planer på att utse Årets arbetsmarknadsjournalist. Men den journalist som utsågs tackade nej vilket har medfört att förbundet avstår från att belöna det man ser som bra arbetsmarknadsjournalistik.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Årets byggnadsarbetare utsedd

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig