info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetsgivarna välkomnar samtal

Svenskt Näringsliv vill att förhandlingarna om nyanländas etablering inleds snarast, och att tjänstemannafacken bjuds in.

Arbetsgivarsidan replikerade snabbt på LO-förbundens samordnade förhandlingsframställningar om nyanländas etablering.
”Idag har fackförbunden inom LO meddelat att de önskar att förhandla om detta med sina motparter. Det är ett besked vi efterfrågat under en längre tid och välkomnar. Arbetsgivarna inom Svenskt Näringsliv förordar att sådana samtal genast påbörjas samt inkluderar tjänstemannafacken”, skriver Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne i ett uttalande som undertecknats av flera av de största branschorganisationernas företrädare, däribland Sveriges Byggindustriers tillförordnade vd mats Åkerlind.

LÄS MER: LO-samordning om jobb för nyanlända

Facken framhåller vikten av att inte skapa A- och B-lag på arbetsmarknaden. Motparterna väljer å sin sida att framhålla arbetsgivarnas kostnad som en central fråga.
”Det är av stor vikt att samtal om etableringsanställning inte drar ut på tiden. Det är också centralt att förhandlingarna rör de frågor som verkligen spelar roll för företagens vilja att anställa, det vill säga kostnaden, risken och krånglet”, heter det i uttalandet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetsgivarna välkomnar samtal

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig