info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetsgivarna sågar avtalet

Det är på Svenskt Näringslivs hemsida som Christer Ågren, vice vd på arbetsgivarorganisationen, kritiserar uppgörelsen. Han tror inte att avtalet kommer att lösa problemen i byggbranschen.

Avtalet mellan Byggnads och Sveriges Byggindustrier om ordning och reda på landets byggarbetsplatser är som bekant helt färskt. På facket jublar ledningen, men på Svenskt Näringsliv är det andra tongångar. Där tror Christer Ågren inte att missförhållandena i branschen kommer att försvinna.
– De problem som finns kommer man åt inom byggavtalet, men faktum är att det i praktiken inte förekommer den typen av problem där. Det som Byggnads har pekat på pågår till allra största del i andra delar av byggbranschen. De berörs alltså inte av den här uppgörelsen, säger han i en artikel på hemsidan.
Christer Ågren tror att det även framöver kommer att gå att bedriva byggverksamhet inom byggavtalet med vettiga affärsförhållanden mellan byggföretagen och att företagen inte behöver ta ansvar för andras tillkortakommanden. Han är skeptiskt till om avtalet ens behövs.
– Det man kan säga är att det inte behövs för många andra än för Byggnads.
Istället så tror han att effekten för att få ordning och reda skulle bli bättre om det infördes närvaroliggare, legitimeringssystem, oannonserade kontroller från Skatteverket och Arbetsmiljöverket och att man inför en speciell månadsrapportering för just byggbranschen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetsgivarna sågar avtalet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig