info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetsgivaren krävs för utebliven a-kassa

Företaget skrev inget arbetsgivarintyg. Nu kräver Byggnads företaget på 53 000 för att deras tidigare anställde inte fick a-kassa. Dessutom krävs företaget på lön och skadestånd.

Byggnads har under de senaste veckorna lämnat två stämningar till Arbetsdomstolen. Den första gäller en man som sade upp sig själv från ett Malmöföretag då lönen inte kom in på kontot. Enligt stämningen skrev företaget därefter inget arbetsgivarintyg. Ett sådant behövs då man söker om a-kassa, mannen nekades därför arbetslöshetsersättning under drygt tre månader. Nu kräver Byggnads att företaget ersätter mannen med 53 000 kronor för den uteblivna a-kasseersättningen. Tillsammans med krav på uteblivna löner och ersättningar samt skadeståndsanspråk landar den sammanlagde summan i stämningen på drygt 100 000 kronor.
Enligt Byggnads har företaget lovat att betala ersättning i en central förhandling, men pengarna har inte kommit in.
Den andra stämningen innebär att Byggnads stämmer ett kommanditbolag i Stockholm, och dess företrädare, på 50 000 kronor för förhandlingsvägran. Bolaget har inte kommit då Byggnads kallat till förhandling om en medlems krav gällande semesterlön.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetsgivaren krävs för utebliven a-kassa

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig