info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetsgivare varslar Elektrikerna om lockout

Elektriska installatörsorganisationen varslade igår om lockout på Installationsavtalets område.

Lockouten riktar sig mot samtliga medlemmar i Elektrikerförbundet på Installationsavtalets område. Det berör de som är anställda i YIT-koncernen, Elajo-koncernen, Goodtech-koncernen, Vinci Energies-koncernen, Bravida-koncernen, Midroc-koncernen och Skanska-koncernen i 14 utvalda kommuner.
Elektriska installatörsorganisationen (EIO) beräknar att uppemot 800 elektriker per dag kan komma att beröras under perioden 8 april-5 maj.

”Tvingar fram förändringar”

Fackförbundet Elektrikerna kommenterar varslet så här:
”Varslet är mer omfattande än det varsel Elektrikerförbundet lagt, gällande Inkasseringsavtalet. När Elektrikerna inlett seriösa förhandlingar där förbundet är redo att diskutera alla frågor, svarar EIO med att varsla om lockout. Avsikten med lockouten är att försöka tvinga fram försämringar för Elektrikerförbundets medlemmar i ett nytt avtal.”

Avtalet sades upp i december

Installationsavtalet mellan parterna sades upp i december 2012. Parterna växlade sedvanliga avtalskrav för installationsavtalet den 29 januari.
Efter detta varslade facket om stridsåtgärder. Kraven i Elektrikernas varsel gällde att arbetsgivarna skulle inkassera Elektrikernas medlemsavgifter och betala 0,5 av lönesummen till Elektrikerna enligt det så kallade inkasseringsavtalet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetsgivare varslar Elektrikerna om lockout

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig