info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetsgivare irriterade över Bo 01-förslag

Snudd på utpressning. Så kommenterar Göran Pettersson på Sveriges Byggindustrier Byggnads förslag till hur man ska hinna bygga färdigt Bo 01:s lokaler i tid.

Just nu står arbetsgivare och fack mycket långt ifrån varandra när det gäller hur man ska lösa arbetstidsproblemen i samband med bomässan Bo 01 i Malmö. Arbetsgivarna vill ha tillstånd till tvåskift som sträcker sig mellan 06 och 24. Byggnads förslag går ut på att man jobbar tvåskift mellan 6.00 och 17.30.
– Det är inget förslag. Det ger 2,5 timmar mer än vad man kan komma fram till idag och för detta ska arbetsgivarna betala ut full lön, säger Göran Pettersson.
Normalt kan skiftarbete bara komma ifråga vid glidformsgjutning. Därför måste antingen det lokala facket i Malmö eller Byggnads centralt godkänna allt skiftarbete vid bomässbygget.
– Byggnads utnyttjar sin ställning och ser en chans att roffa åt sig så mycket som möjligt av företagen, säger Göran Pettersson.
Orsaken till att arbetsgivarna vill ha skiftarbete är den korta byggtiden och att utrymmena på arbetsplatsen är trånga. Det går till exempel bara att använda en kran och det finns bara en tillfartsväg för transporter.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetsgivare irriterade över Bo 01-förslag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig