info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetare ockuperade hus på Gärdet

Åtta byggnadsarbetare från Polen ockuperade i natt en byggarbetsplats på Gärdet i Stockolm. Orsaken var att de inte fått ut sin lön. Chefen för företaget är försvunnen och söks nu av polisen.

Det var i natt som boende i området larmade polisen sedan de vaknat av en febril byggverksamhet. När polisen kom till platsen hade de åtta polackerna stängt in sig i ett trapphus. De hade borrat hål i aluminiumpartier och trätt igenom armeringsjärn som de sedan svetsat fast på insidan. De hade även byggt barrikader genom att lägga byggmaterial framför portarna.
Enligt Norrmalmspolisen har arbetarna nu lämnat bygget med beskedet att de inte tänker fortsätta renoveringen förrän de fått sina pengar.
Enligt TT som lyckats nå chefen för byggbolaget beror de försenade löneutbetalningarna på att en stor kund håller inne betalningar. Om inte fordringarna kommer in mycket snart går företaget i konkurs, enligt mannen.
– Hur jag än vänder mig kommer jag att ha problem med någon makt i Sverige. Får jag inte pengar går jag i konkurs och folk får inte sin lön, säger byggchefen till TT.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetare ockuperade hus på Gärdet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig