info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Åratal av övertid utan ersättning – nu stämmer Byggnads UE:n

Den polska byggfirman skrev ”individuella avtal” om 50 timmar i veckan. Så får man inte göra, hävdar Byggnads och stämmer företaget på över en miljon kronor.

Byggnads stämmer polskt byggföretag för utebliven övertidsersättning.
Den polska firman har bland annat byggt på Skanskas projekt Sjösättningen i Malmö. Foto: Skanska, Mostphotos

Den polska firman har haft runt 50 anställda. Firman har varit underentreprenör till svenska byggjättar som Skanska och Tornstaden och deltagit på flera stora bostadsprojekt i Skåne.

Men samtidigt har firman i flera års tid betalat ut för låga löner och ersättningar till sina anställda. Det hävdar Byggnads som nu stämmer företaget i Arbetsdomstolen.

Läs också Vd:n om miljonkravet: ”Erbjudit Byggnads allt jag har råd med”

Har avtal med Byggnads

Den polska byggfirman har kollektivavtal med Byggnads. När fackförbundet begärde ut tidrapporter lämnade företaget en sammanställning där det framgick att de anställda jobbade åtta timmar per dag.

Men siffrorna stämde inte. I särskilda bilagor till anställningsavtalen stod nämligen att tiotimmarsdagar var standard, vilket strider mot Byggavtalet där det slås fast att den ordinarie arbetstiden är 40 timmar per vecka.

Det här visar med all önskvärd tydlighet att huvudentreprenörerna måste skärpa sina kontroller.

Erkänner: 50 timmars arbetsveckor

I förhandlingar har firman erkänt att arbetsveckorna legat på 50 timmar, uppger Byggnads. Men enligt företaget har inget brott mot kollektivavtalet begåtts eftersom individuella överenskommelser om längre dagar tecknats med alla anställda. Byggnads menar att en sådan överenskommelse inte är tillåten enligt avtalet.

”Detta innebär att de anställda enligt Byggavtalet har arbetat planerad övertid
konstant under 2019–2021, i enlighet med ovanstående, samt att bolaget inte
har betalat avtalsenlig övertidsersättning”, skriver fackförbundet i sin stämningsansökan.

Läs också Efter Byggnads stämning: Så svarar det polska byggbolaget

Nu kräver Byggnads att bolaget betalar 488 000 kronor i utebliven övertidsersättning.

Dessutom kräver facket skadestånd för brott mot kollektivavtalets regler om helglön, semesterförmåner och arbetstidsförkortning. Totalt landar kravet på 1 060 000 kronor.

”Fuskat på punkt efter punkt”

Enligt Byggnads har det polska företaget medgett flera avtalsbrott, men eftersom parterna inte kunnat enas om ersättningen landar fallet nu i domstol.

– Det här företaget har fuskat på punkt efter punkt och tjänat stora pengar på kuppen. Vi fortsätter hela tiden att förfina våra granskningsmetoder men det här visar med all önskvärd tydlighet att huvudentreprenörerna måste skärpa sina kontroller, säger Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Hagelin i ett pressmeddelande.


Få de senaste byggnyheterna – direkt i din mail! Prenumerera på ”Byggnadsarbetarens nyhetsbrev”.

Övertidsarbete – det här gäller

Den ordinarie arbetstiden är 40 timmar per vecka, men när jobbet kräver det så kan arbetstiden förlängas. Anställda ska kompenseras ekonomiskt för sitt övertidsarbete.

Innan övertidsarbete påbörjas ska företaget och de anställda som berörs komma överens om när och hur länge det ska pågå. Undantaget är kortvarigt eller brådskande övertidsarbete av tillfälligt slag.

Det finns regler för hur mycket övertid som får tas ut. I normalfallet gäller max 200 timmar per år, men facket och arbetsgivaren kan komma överens om att utöka detta med ytterligare 150 timmar.

Reglerna för övertidsarbete finns i Byggavtalets paragraf 2, stycke 6.

Ivar Andersen, reporter
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Åratal av övertid utan ersättning – nu stämmer Byggnads UE:n

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig