info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

April, april bland byggnyheterna

En sandstrand vid slottet i Stockholm och spruckna väggar på grund av "subwoofers" under soffan. Det är två aprilskämt i dagens nyhetsflöde.

Det märks i nyhetsflödet att det är den 1 april.
Dagens Nyheter berättar till exempel att Skanska ska bygga sandstrand, ”Playa Royal”, nedanför slottet på Skeppsbron i huvudstaden. För att få rätt färg på stranden har Skanskas planerare fått åka jorden runt innan man hittade ökensand i Dubai med samma färgnyans som kungliga slottet, enligt DN.
Gratistidningen Stockholms City grusar dock färgmatchningen genom att berätta att Stockholms skönhetsråd planerar att låta slottet byta färg. Blått lär vara ett förslag enligt Stockholms City.

Ett annat aprilskämt med bygganknytning finns i Kristianstadsbladet. Där varnar forskare från Statens Utvecklings- och Provningsinstitut, SUP, för lågfrekventa ljud från hemma-bions ”subwoofers”. Frekvenserna mellan 0 och 40 hertz kan orsaka allvarliga sprickor i husens bärande delar, hävdar professor Emil Tornhammar, som enligt Kristianstadsbladet forskar i ljudvågors implicita impedanser på soletära föremål på SUP.

För att undvika missförstånd väljer vi på Byggnadsarbetaren att avvakta till den 2 april med att berätta om de avtalsenliga löneökningar som gäller från den 1 april. I stället konstaterar vi att Skanska idag beslutat att utropa resten av 2003 till yrkesarbetarnas år.
– Vi ska göra allt för att höja yrkesarbetarnas status i hela världen och markera att vi ser dessa medarbetares insatser som grunden för företagets framgång, påstås Stuart Graham ha sagt vid dagens styrelsemöte.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: April, april bland byggnyheterna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig