info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Antalet anställda ökar inom bygg

Företagens förväntningar på byggmarknaden är optimistiska än normalt på ett års sikt. Antalet anställda fortsätter att öka inom byggbranschen.

Det nya året börjar bra när det gäller den svenska konjunkturen. Antalet anställda har ökat de senaste månaderna inom samtliga sektorer i näringslivet, uppger Konjunkturbarometern för januari. Trots det uppger en fortsatt hög andel företag att det är brist på arbetskraft
Inom byggsektorn råder optimism. Antalet anställda har ökat i större omfattning än normalt de senaste tre månaderna. Byggföretagen rapporterar om fortsatt växande orderstockar och ökat byggande. Men sex av tio byggföretag fortsätter att ange brist på arbetskraft som det främsta hindret för ökat byggande.

LÄS MER: Allt fler får jobb inom bygg

Byggföretagens förväntningar på orderstockar och byggande på tre månaders sikt är mycket optimistiska. Anställningsplanerna är också mer optimistiska än normalt, även om det mattats av något de senaste månaderna.
Förväntningarna på byggmarknaden på ett års sikt är fortsatt mer optimistiska än normalt, även om de dämpats något under året.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Antalet anställda ökar inom bygg

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig