info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Anställda tar över NCC i Dalarna

Totalt 45 byggnadsarbetare i Falun, Borlänge och Ludvika får behålla sina jobb, tack vare att några av byggingenjörerna tar över NCC byggservice i de tre städerna.

I Borlänge har tre tjänstemän gått in och köpt NCC Byggservice och anställt alla som tidigare jobbade i företaget, 13 yrkesarbetare och en tjänsteman.
– Vi vet precis vad vi tar över och kör precis som tidigare. Byggservice har hela tiden utvecklats i Dalarna och vi tror att det kommer att gå bra, säger Eric Öst, före detta snickare som utbildat sig till byggingenjör. Han är en av delägarna.
De har svart på vitt att NCC Byggservice i Dalarna går bra. Ändå gör sig NCC av med verksamheten.
– En orsak är att NCC ville organisera om. Och Dalarnas resultat räknas samman med Gävleborg, vilket gör att det ser ut att gå dåligt i regionen, säger Ingvar Gustavsson, den nye vd:n i bolaget i Borlänge.
I Falun har också några av de anställda tagit över verksamheten. Här har tre anställda köpt två verksamhetsområden: NCC Byggservice, och Hus och Entreprenad. Totalt 20 yrkesarbetare har fått jobb i det nya bolaget, alla som tidigare hade anställning i NCC.
Ludvika är den tredje staden i Dalarna, där anställda räddar jobben. Här har tolv yrkesarbetare fått anställning i det nya bolaget.
Det nya företaget i Borlänge, som ska heta ByggTrio, får hyra lokal av den tidigare arbetsgivaren, och tar över alla kontrakt med NCC:s kunder.
– NCC har hjälpt oss med övertagandet, vi har fått god hjälp, säger Eric Öst, Borlänge.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Anställda tar över NCC i Dalarna

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig