info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Allt starkare byggkonjunktur

Husbyggnadsföretagen behöver mer personal. Mer än hälften uppger att personalbrist är främsta hindret för ökat byggande. Det visar den senaste Konjunkturbarometern.

Konjunkturen är fortsatt stark i byggbranschen. Det visar den senaste barometern från Konjunkturinstitutet.
Detta gäller framförallt husbyggarna där både byggandet och antalet anställda har ökat i stor omfattning under de senaste tre månaderna.
Men de anställningar som gjorts räcker inte. Det finns ett klart behov av mer personal. Mer än hälften av företagen anser att personalbrist är det främsta hindret för att öka byggandet.
Medan det gått starkt framåt för husbyggarna har konjunkturen varit svagare på anläggningssidan. Där uppger företagen en nedgång i orderstock, produktion och sysselsättning.

Ökad sysselsättning i hela branschen

Men inför de kommande tre månaderna är både husbyggnadsföretag och anläggningsföretag optimistiska. De tror på en tillväxt av order och en ökning av både byggproduktion och sysselsättning.
Konjunkturbarometern publiceras varje månad av Konjunkturinstitutet. De frågar drygt 6 000 företag från olika branscher om hur de upplever nuläget och vad de har för förväntningar framöver.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Allt starkare byggkonjunktur

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig