info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Allt fler varslas om uppsägning

Antal varsel ökade med 5 000 personer jämfört med samma period förra året. Inom byggbranschen har det inträffat flera varsel den senaste tiden. Byggnads ska nu göra en kartläggning för att se hur många byggnadsarbetare som hittills har varslats.

Under september månad varslades 8 000 personer om uppsägning, vilket är att jämföra med 3 000 i september förra året. Uppgången omfattar alla större branscher. Bland annat har industrivarseln fördubblats på ett år. Varselvolymerna inom byggnadsverksamheten och varuhandeln har tredubblats. Antalet arbetslösa är dock färre än för ett år sedan. Men arbetslösheten ökade från augusti till september, vilket inte har hänt sedan 1981.
– Vi förväntar oss att den globala finansiella turbulensen kommer att medföra stora påfrestningar på den svenska arbetsmarknaden, med stigande arbetslöshet som följd, säger Lena Liljebäck, Arbetsförmedlingens stabschef.

Varseln inom byggbranschen har duggat tätt de senaste veckorna. Bland annat har byggbolagen Wäst-bygg, JM, NCC, Peab lagt varsel på sammanlagt 158 personer. Omkring 40 byggnadsarbetare har varslats om uppsägning i Halland.
Byggnads är oroat över utvecklingen och håller nu på att sammanställa en kartläggning tillsammans med Arbetsförmedlingen om hur många byggnadsarbetare som hittills har varslats om uppsägning.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Allt fler varslas om uppsägning

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig