info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Allt färre småhus

Under första halvåret i år har det byggs allt färre lägenheter i småhus och flerbostadshus. Det visar statistik från SCB.

Peabs och JM:s halvårsrapporter har varit dystra denna vecka. Båda byggbolagen har minskat sina vinster under andra kvartalet i år. Nu minskar även nybyggandet av lägenheter i småhus (ex villor eller radhus) och flerbostadshus (hus med tre eller flera lägenheter) kraftigt, visar statistik från SCB. Under första halvåret 2012 påbörjades cirka 2 350 lägenheter i småhus. Det är en minskning med 53 procent jämfört med samma period förra året. Även för lägenheter i flerbostadshus går det nedåt. Minskningen är 26 procent.

Ökning av ombyggnationer

Sammantaget är minskningen, för både nybyggnationen i småhus och flerbostadshus, 34 procent jämfört med samma period förra året. SCB:s statistik visar också att det under första halvåret 2012 påbörjades en ombyggnad av cirka 1 050 lägenheter. Sammantaget är det en ökning med 16 procent jämfört med samma period förra året. Siffrorna är uppräknade med 35 procent, vilket är den genomsnittliga eftersläpningen av påbörjade nybyggnationer i rapporteringen de senaste åren.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Allt färre småhus

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig