info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Alexandra är spindeln i kongress-nätet: "Koll på läget"

Alexandra Wingård har det stressiga uppdraget att samordna Byggnads kongress.

– Det har varit några långa dagar, säger hon.

Alexandra Wingård har fullt upp, men ändå ett leende på läpparna. Foto: Julia Sjöberg

Byggnads kongress, som för tillfället pågår på Clarion Hotel Post i Göteborg, är ett jätteevenemang. Alexandra Wingård fick uppdraget som projektledare i december. I vanliga fall är det här ett uppdrag man påbörjar ett par år före kongressen.

– Det har varit stressigt stundtals, men nu känner jag att jag har så bra koll på läget som man kan ha, säger hon.

Vad har varit mest stressigt?

– Det administrativa har skötts av en medarbetare som gick i pension efter 43 år. Hon har haft mycket i huvudet. Det har alltså inte funnits en rutin på pränt för processen med att anordna en kongress. Jag har fått titta i stadgarna och sedan göra en tidslinje. Frågor som vem som blir bjuden och vad förbundet står för har tidigare varit underförstått. Jag har fått fråga runt och lära mig.

Vad har tagit längst tid?

– Att uppskatta antalet av allt. Man skickar ut inbjudningar till många, men vet inte det faktiska antalet som kommer.

Hur många är det här under helgen?

– När vi är som flest är det 300, exklusive åhörare. De som kommer är personal, alla röstberättigade ombud, internationella och svenska gäster. Vi har jättemånga åhörare, hela 92 är anmälda. Till exempel kommer flera regioner att besöka kongressen med sin personal.

Hur mycket kostar det?

– Det rör sig så klart om miljoner, eftersom det handlar om många människor, mycket mat, resor och lokaler. Vår beräkning är att det inte ska bli dyrare än förra kongressen. Förhoppningsvis ska det bli en lägre kostnad.

Du kommer att vara rätt påpassad de här dagarna?

– Jag försöker att inte ha så många fasta uppgifter, så att jag kan lösa saker på plats. Det kan handla om någon som inte har något förbokat rum och matavvikelser som vi inte känner till.

Hur kommer du att känna efter kongressen?

– Jag kanske kommer att få en ”efter stort projekt-depression”, haha. Nej, jag hoppas att jag känner mig nöjd och att jag har kunnat lösa problemen som uppstått. Jag tror att det kommer att kännas bra.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Alexandra är spindeln i kongress-nätet: "Koll på läget"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig