info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

”Aldrig varit tal om lönetillägg”

I de flesta regioner har lönetillägg för ledningen aldrig diskuterats. Det visar en rundringning som Byggnadsarbetaren har gjort.

Innan regionsreformen 2011/2012, då 24 avdelningar slogs ihop till elva regioner, tillämpades lönetillägg för ledningen på ett fåtal håll. Men vanligast är att det aldrig förekommit.
‒ Det har aldrig varit tal om något lönetillägg för ledande hos oss, säger Kenneth Svärd, ordförande i Byggnads Örebro-Värmland.
I ett fåtal regioner har lönetillägg diskuterats och därefter avfärdats.
‒ Det var uppe på tapeten lite löst men styrelsen tyckte inte att ledningen skulle ha något extra och jag tyckte inte heller det, säger Magnus Cato, ordförande i Byggnads Öst.

”Kommer aldrig vara löneledande”

Region Norrbotten, där Joakim Lindholm är ordförande, röstade nej till Arvodesutredningens förslag om lönetillägg på kongressen 2014. ‒ Vi tycker att man redan har blivit belönad med förmånen att få vara ordförande eller avtalsansvarig eller kassör, säger Joakim Lindholm.
Joakim Lindholm betonar dock att varje region är fri att fatta egna beslut i frågan. Det gör också Jan Andersson, ordförande i Byggnads Mälardalen.
‒ Jag vet att en region har lönetillägg det och det är deras styrelse som tagit ett demokratiskt beslut, men vi har aldrig lyft frågan i vår region.
Jim Sundelin, mångårig ordförande i Byggnads MellanNorrland, säger att lönetillägg aldrig varit aktuellt under hans tid.
‒ Vi måste ju vara en god arbetsgivare för de vi anställer men vi kommer aldrig att vara löneledande. Idealiteten måste man nog bära om man ska jobba inom facket.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: ”Aldrig varit tal om lönetillägg”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig