info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Aktiv vecka för verktygstjuvar

På torsdagsmorgonen larmades polisen om att verktyg till ett stort värde stulits på ett bygge utanför Helsingborg. Det är en i en rad av byggstölder den senaste veckan, dessutom stals nyligen en hel ställning.

Vid halv nio-tiden på torsdagsmorgonen larmades polisen, enligt sin händelserapportering, om inbrott på en byggarbetsplats norr om Helsingborg. Den senaste veckan har polis och lokalmedia rapporterat om just verktygsstölder på en rad håll i landet.

500 liter dieselolja

Blekinge Läns Tidning uppgav tidigare i veckan att bodar vid en byggarbetsplats i skogen i Tving i Blekinge utsattes för inbrott under helgen. Tjuven eller tjuvarna ska ha fått med sig 500 liter dieselolja, 50 liter bensin och olika verktyg.
Samma helg försvann verktyg värda 80 000 kronor från en uppbruten container i Hällefors. Det rapporterar Nerikes Allehanda.

”Saknas en del maskiner”

Enligt polisens händelserapportering hade även ett bygge utanför Karlstad ovälkommet besök i containrar och bod under helgen. I Karlskrona stal någon dessutom bland annat verktyg från kommunen någon gång mellan fredagskvällen och måndagsmorgonen, uppger polisen.
Slutligen skriver lokaltidngen Magazin24 om att två containrar på byggarbetsplatser i Köping fick sina hänglås avklippta under veckoslutet.
– Man förvarar byggmaterial i just dessa containrar, så det saknas en del maskiner från båda platserna, säger Tommy Andersson på polisen till tidningen.

Stal hel ställning

Mer häpnadsväckande är stölden som inträffade nattetid förra helgen i Upplands Väsby utanför Stockholm. Tidningen Mitt i Upplands Väsby skriver att tjuvarna fick med sig en 35 meter lång och nio meter hög byggställning. Ställningen stod uppställd för att utföra fasadarbeten. Ställningens ägare sa förra veckan till Mitt i Upplands Väsby att det normalt sett tar åtminstone fyra timmar att montera ner en sådan ställning.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Aktiv vecka för verktygstjuvar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig