info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Aidan och Erik gjorde årets fackliga hjältedåd

Aidan Gribble och Erik Jansson får utmärkelsen "Årets fackliga hjältedåd" för att ha sett till att eleverna på deras gymnasieskola fick bättre arbetskläder. Det stod klart på torsdagen.

Byggnadsarbetaren har tidigare skrivit om hur Aidan Gribble och Erik Jansson samlade in namn från övriga elever på gymnasieskolan i Örebro, för att kräva bättre arbetskläder på praktiken. Det gav önskat resultat, eleverna får nu vinterskor och vintervarseljackor. Aidan Gribble och Erik Jansson nominerades sedan, liksom tre andra, till LOs utmärkelse ”Årets fackliga hjältedåd” för sitt agerande.

”Visat att det går att förändra”

– Det känns jättebra, det är jättekul faktiskt, sa Aidan Gribble till Byggnadsarbetaren förra veckan.
På torsdagen stod det klart att det blev han och Erik Jansson som fick priset.
– Det är väldigt roligt att två så unga killar står som vinnare i år. De har visat att det går att förändra, även i skolan. Jag ser fram emot deras kommande engagemang i fackföreningsrörelsen, säger Malin Djuse, LOs ungdomssekreterare i ett pressmeddelande.
Priset delas ut på LOs ungdomsforum och går alltid till någon som är under 30 år.

”Behöver inte längre frysa”

Juryns motivering lyder så här: ”Det finaste man kan göra när man stöter på orättvisor är att agera. Det största man kan göra är att göra det tillsammans. Aidan och Erik agerade genom att samla sina kamrater och tillsammans kräva förändring. Byggnadseleverna på Tullängsgymnasiet behöver inte längre frysa under sin praktik. De får både jackor och skor tack vare Aidans och Eriks agerande. Ett strålande exempel på att det går att förändra sakers tillstånd. Med människor som Aidan och Erik växer hoppet om en ljusare framtid.”

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Aidan och Erik gjorde årets fackliga hjältedåd

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig