info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Adecco startar uthyrning i Malmö

Adecco ligger i startgroparna och ska börja med uthyrning av byggnadsarbetare i Malmö. Företaget har nyligen träffat Byggnads lokala ombudsmän i Malmö för diskutera avtals- och branschfrågor.

Adecco, med över 1000 anställda hantverkare i Norge, ska börja hyra ut byggnadsarbetare även i Sverige.
Malmö är den stad i Sverige, i vilken företaget kommer att etablera sig först inom byggsektorn. Därför har chefen för bygg- och anläggningstjänster inom Adecco, diskuterat olika avtalsfrågor med Byggnads avdelning i Malmö.

Adecco är med i Almega Bemanningsföretagen, vilket betyder att byggnadsarbetarna kommer att gå under bemanningsavtalet. Men enligt avtalet ska byggnadsarbetare som är uthyrda, få samma lön som övriga med samma yrkeskunskap på arbetsplatsen.
Enligt lagen om medbestämmande i arbetslivet (MBL) ska byggföretaget som vill hyra in byggnadsarbetare, förhandla med Byggnads först.
– För oss är detta viktigt. Vi måste hålla koll på att de uthyrda byggnadsarbetarna får rätt lön, har en bra arbetsmiljö och får en trygg tillvaro. Entreprenören har en viktig roll här. Det är han som måste informera bemanningsföretaget om lönenivåerna, säger Roland Ljungdell på Byggnads avdelning i Malmö.

Åttio procent av hantverkarna inom Adecco Norge, kommer från andra länder, de flesta är från Polen. I Sverige kan det också bli aktuellt att rekrytera arbetskraft utifrån. Adecco har samarbetspartners i Tyskland och Polen som kommer att delta i rekryteringen. 
Företaget ska i första hand anställa fyra yrkesgrupper: snickare, betongarbetare, murare och anläggningsarbetare. 
Adecco är världens största bemanningsföretag, med filialer i 70 länder.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Adecco startar uthyrning i Malmö

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig