info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ackord klart hos Wäst-Byggs UE

Byggnads och Wäst-Bygg lyckades inte enas om ett ackord på ett bilhallsbygge i Borås. Nu är en ackordsuppgörelse klar med underentreprenören.

En förhandling om ackordet på Wäst-Byggs bilhallsbygge i Borås strandade. Företaget valde då att omplacera sina anställda och i stället anlita en underentreprenör för jobbet. Nu har Byggnads och underentreprenören, Bygg-Bröderna, enats om ett ackord som beräknas ge cirka 145 kronor per timme.
– Det var lättare att komma fram med underentreprenören än med Wäst-Bygg, säger Kjell Storberg, förhandlare på Byggnads i Borås.
Bygg-Bröderna har fyra anställda på bilhallsbygget.

De anställda på Wäst-Bygg kritiserade både facket och arbetsgivaren i samband med den strandade löneförhandlingen och omplaceringarna. De menar att de drabbas av den upptrappade konflikten mellan de lokala parterna.
Boråsavdelningens ordförande, Rolf Andersson, säger att han förstår deras kritik. Men han har svårt att hitta vägar att komma runt motsättningarna, som har sitt ursprung i att flera byggarbetsgivare i Borås vill inför andra löneformer än ackord.
– Det dröjer väl till efter avtalsrörelsen. Men sedan måste vi sätta oss ner och förhandla på riktigt igen, Rolf Andersson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ackord klart hos Wäst-Byggs UE

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig