info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

6F krymper och blir nu 5F

När 6F bildades valde Transport att stå utanför mycket av samarbetet. Och nu sparkas de ut helt och hållet av de fem andra förbunden.

Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna, Seko och Transport har sedan 2009 haft ett fördjupat samarbete under namnet 6F – Fackförbund i samverkan. En del av detta har varit att förbunden flyttat ihop och sitter nu under samma tak i Byggnads tidigare lokaler på Hagagatan i Stockholm. De har även dragit igång ett gemensamt administrativt bolag – FASAB. Transport har dock stått utanför mycket av samarbetet och är till exempel inte med i FASAB och har inte flyttat med till Hagagatan.
När 6F bildades skrevs ett avtal som löper ut i december 2012 och att nu Transport inte får vara med när avtalet ska förlängas beror på att de valde att inte samarbeta fullt ut.
– Allt har sin tid och vi beklagar givetvis att de övriga förbunden väljer att inte fortsätta samarbetet. Vi ser dock positivt på att vi nu kan fokusera på våra egna frågor inom ramen för LO, säger Transports förbundsordförande Lars Lindgren i en kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 6F krymper och blir nu 5F

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig