info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

6F i gemensam valkampanj

6 F genomför en gemensam valkampanj. De fem fackförbunden har tillsammans gjort tre valfilmer som bland annat handlar om tillfälliga anställningar, bostadsbrist och arbetslöshet.

6 F samarbetar fackförbunden Byggnads, Seko, Elektrikerna, Målarna och Fastighets. Den första valfilmen ”De bortskämda” handlar om ett hembiträde som har stor ”frihet” att arbeta när hon vill, det vill säga bara när värdparet behöver henne. Därefter kommer en scen med två tjejer som ligger i en himmelssäng och bland annat får inbjudan till ett bloggmingel. Scenen avslutas med frågan ”Tror du att det är så här som verkligheten ser ut ?”
-Genom de här filmerna vill vi uppmärksamma den vardag som många unga befinner sig i. Det handlar om tillfälliga anställningar, bostadsbrist, arbetslöshet och en otrygg tillvaro, säger 6Fs förbundsordföranden i ett gemensamt uttalande.

”Vilket samhälle vill du ha?”

I 6F har tre förslag på hur utvecklingen ska kunna vändas framåt igen. Förslagen är att bygga bostäder som människor har råd att bo i, satsa på infrastrukturen så att fler jobb skapas och skapa anställningar med löner som går att försörja sig på.
Valfilmen ”De bortskämda” ingår i en serie av tre filmer som kommer att visas i tät följd fram till första maj. Filmerna ingår i 6Fs valkampanj ”Vilket samhälle vill du ha?”som inleddes med boken ”Skitliv”. Alla filmerna kommer att visas på Youtube.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 6F i gemensam valkampanj

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig