info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

600 får sparken från JM

Byggbolaget JM kom nu vid lunchtid med sin rapport för tredje kvartalet. Bolaget meddelar att de kommer genomföra personalneddragningar som totalt omfattar 600 anställda.

Orsaken till att 600 av de totalt 2 500 anställda på JM nu får gå är den snabbt vikande konjunkturen. Bolaget har idag varslat 400 och tidigare under sommaren har redan 200 anställda varslats. Förhandlingar med berörda fackförbund kommer att inledas omedelbart.
– JM arbetar utifrån strategin att inte produktionsstarta nya projekt om det inte finns en tydlig efterfrågan, säger Johan Skoglund, vd på JM.
– När den vikande efterfrågan nu är ett faktum måste också bemanningen anpassas. Naturligtvis är det mycket beklagligt att vi nu tvingas varsla kompetenta medarbetare, säger Johan Skoglund.
Varslen fördelar sig enligt öljande: på JM Bostad Stockholm varslas 260 personer, på JM Bostad Riks drabbas 250 personer och på JM Utland 80 personer. Det är i dagsläget oklart hur fördelningen ser ut mellan tjänstemän och kollektivanställda.
Tidigare i veckan avslutades förhandlingarna om de 31 kollektivanställda på JM i Göteborg som tidigare varslats om uppsägning. Förhandlingarna slutade med att samtliga fick gå.
– Vi tycker att det är konstigt. JM erkänner att alla inte behöver sluta på grund av arbetsbrist, men ändå väljer de att agera så här, säger Bernt Lundborg, snickare och sammankallande av MB-gruppen på JM i Göteborg.
Antalet sålda lägenheter för JM under årets nio första månader minskade kraftigt. Från 2 837 för de tre första kvartalen 2007 till 1 601 lägenheter för årets tre första kvartal.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 600 får sparken från JM

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig