info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

585 kronor i ersättning första strejkdagen

Byggnads avdelningar förbereder sig nu för konflikt. Om konflikten bryter ut ska de som strejkar skriva in sig på avdelningarna för att få ett konfliktkort.

Strejken i byggbranschen rycker allt närmare. Efter att varslet flyttas fram bryter strejken ut på söndag 24:00. Då går drygt 4 000 byggnadsarbetare på över 200 byggarbetsplatser ut i strejk om parterna inte når en överenskommelse eller flyttar fram strejkvarslet ytterligare.
Konfliktersättningen är 585 kronor per dag under de fem första dagarna. Sedan höjs den till 650 kronor per dag. Ersättning är skattefri och den betalas ut för fem dagar i veckan.
För att de som strejkar ska kunna få konfliktersättning måste samtliga månadsavgifter vara betalda till mars månad. Dessutom måste man ha tillhört Byggnads, ett annat LO-förbund eller NBTF- ansluten organisation under minst 3 månader före konfliktens början.
Ingen konfliktersättning utgår till medlemmar i Byggnads som är berättigade till arbetslöshetsersättning, har semester eller är tjänstledig, fullgör militärtjänstgöring, är helt sjukskriven eller helt föräldraledig med ersättning från försäkringskassan.
Byggnads avdelningar har upprättat konfliktkontor på avdelningskontoren och på vissa sektionskontor. De som strejkar ska ha fått information om var de ska skriva in sig för att få sitt konfliktkort.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 585 kronor i ersättning första strejkdagen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig