info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

583 kronor lyft för värmemontörer

Ett 50-tal värmeservicemontörer på Preem får minst 583 kronor mer per månad i lön från den 1 april. I förra veckan skrevs ett tvåårsavtal på Byggnads minsta avtalsområde.

För ett år sedan skrev KFO och Byggnads ett ettårigt avtal för ett 50-tal anställda montörer i Preem. Orsaken till ettårsavtalet var att man ville arbeta fram nya regler för det premielönesystem som används.
Nu har parterna enats om ett nytt tvåårsavtal utan att frågan om premielönerna är löst. Den frågan skickas till en arbetsgrupp.
Det nya tvåårsavtalet ger minst 583 kronor mer per månad. Det är montörerna i Stockholm och Göteborg som får den höjningen. Kollegorna på andra håll i landet får 631 kronor mer per månad från den 1 april i år.

Den första april 2003 får Stockholmarna och Göteborgarna 550 kronor mer per månad medan övriga får 597 kronor i lönelyft. Då är skillnaden mellan olika orter i landet utjämnad och lägstalönen är 17 600 kronor per månad oavsett var i landet man bor.
Ersättningarna för övertid, förskjuten arbetstid och beredskapstjänst höjs från den första april i år.
Övertiden betalas nu med 33:89 kronor per timme på vardagar fram till klackan 9 på kvällen och med 51:02 efter klockan 9. På helgerna är övertidsersättningen 67:66 kronor per timme.

Ersättningen för förskjuten arbetstid är 33:89 kronor per timme och ersättningen för beredskapstjänst höjs med 10 kronor per timme, till 145 kronor, på vardagar och med 40 kronor, till 440 kronor, på helger.
Från den 1 januari 2003 förkortas årsarbetstiden med 8 timmar och från samma datum 2004 med ytterligare 8 timmar.
Avtalet med Kooperationens förhandlingsorganisation, KFO, är en rest från den tid då kooperativa OK ägnade sig åt värmeservice. Numera ägs verksamheten av Preem.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 583 kronor lyft för värmemontörer

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig