info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

50 lämnar Peab

Varselvågen fortsätter att svepa in över svenska byggen. Nu förlorar 50 Peabanställda sina jobb i Skåne. Det står klart efter mb-gruppens förhandlingar.

– Ja, det är det senaste i alla fall, säger sammankallande mb-ledamot Bennet Justusson angående siffrorna.
Förhandlingarna med Peab blev precis klara och det blir Malmö som drabbas hårdast, där förlorar trettio träarbetare jobbet. I Helsingborg är det tjugo man som får gå.
– Det är ju inte positivt men samtidigt ser ju alla vad som händer runt omkring. När det är en lågkonjunktur tycker jag att det finns en viss förståelse, säger Bennet Justusson.

Företaget fick igenom sina krav

Han hade märkt av att något inte stod rätt till och så i början av oktober kallades han till en MBL-förhandling där Peab förklarade att personalstyrkan måste minska. Företaget fick igenom sina krav nästan fullt ut.
– De har rätt så exakt kollat över arbetsbristen. Antalet personer kändes exakt så de har gjort ett bra jobb, säger Bennet Justusson.
Nu försöker han hjälpa sina kollegor på bästa sätt genom att ge stöd, både på arbetsplatsen och via telefon.
– Jag försöker vara tillgänglig så mycket som möjligt. Vi jobbar hårt med att man ska börja söka nya jobb direkt och några verkar redan ha hittat nytt så det är ju positivt, säger han.

Björn Wendelborn Barr
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 50 lämnar Peab

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig