info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

5 000 elektriker i varsel mot korta byggtider

Elektrikerförbundet varslar nu om strejk och blockad från den 13 maj. Orsaken är de korta byggtiderna. - Något måste göras. Pressade byggtider producerar inte bara sjuka hus, utan även sjuka elektriker, säger Ronny Wenngren, förhandlingschef på Elektrikerförbundet.

Under den senaste tiden har det förts förhandlingar mellan Elektrikerförbundet och arbetsgivarna, EIO, om hur man ska lösa problemet med de korta byggtiderna. Facket vill få bort de pressade byggtiderna genom sanktioner, som ska betalas ut till de som drabbas. Men arbetsgivarna är avvisade till förslaget.
– Vi kan inte hålla på med den här långbänken längre. Något måste göras, säger Ronny Wenngren.
Elektrikerna har sagt upp avtalet och varslat om total arbetsnedläggelse och blockad av allt arbete som utförs av anställda som jobbar på installationsavtalet. Stridsåtgärderna gäller arbete i byggnader och anläggningar och i verksamheter som drivs av komuner, landsting och kommunala bolag. Totalt beräknas 5 000 elektriker beröras av varslet.
Delvis kan varslet ses som en sympatiåtgärd till den pågående konflikten mellan Kommunal och Kommunförbudet, eftersom elektrikerna blåser av sina stridsåtgärder om Elektriker förbundet och EIO träffar avtal eller om Kommunal och Kommunförbundet löser sin pågående konflikt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 5 000 elektriker i varsel mot korta byggtider

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig