info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

40 nya byggfirmor på "Svarta listan"

Bygg var näst värst den här gången. Listan toppas av flyget.

Tidningen Råd & Rön har uppdaterat "svarta listan". 40 nya byggbolag har tillkommit. Foto: Mostphoto

Det är tidningen Råd & Rön som idag uppdaterat deras ”svarta lista”. Något de gör två gånger per år. Listan är en sammanställning över företag som vägrar följa Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Ofta handlar det om att företagen valt att inte ersätta kunden ekonomiskt så som ARN föreslår. Men det kan också gälla en uppmaning att fixa till brister och fel när det gäller hur arbetet utförts.

Den här gången har listan uppdaterats med 177 nya företag. De är tillsammans skyldiga sina kunder över 4,5 miljoner kronor.

Läs också Extra "skelett" ska hindra arbetsskador

Kategorin motor har fått in flest nya bolag på listan, 55 stycken. Ofta rör det flygbolag som inte ersatt kunderna. Totalt  handlar det om 2,2 miljoner kronor. På andra plats när det gäller flest nya på listan ligger hantverkarna. Här gäller det 40 nya byggare som enligt ARN är skyldiga kunderna 1,3 miljoner kronor. Men när det gäller just hantverkare handlar ARN:s rekommendationer ofta om att bolagen ska åtgärda brister och fel. De ska helt enkelt göra om jobbet så det blir utfört på ett fackmässigt sätt. Om de inte gör det så hamnar företaget på listan.

Totalt finns det idag 569 bolag uppskrivna på listan. Av dem är 127 aktiva i byggbranschen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 40 nya byggfirmor på "Svarta listan"