info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

387 miljoner i vinst för NCC

NCC:s vinst är lägre en förra året. Mycket beroende på dåliga affärer i Norge.

Bolaget redovisar en vinst efter skatt för årets tredje kvartal på 387 miljoner kronor. Motsvarande siffra förra året var 572 miljoner kronor. Rörelseresultatet blev 503 miljoner och omsättningen hamnade på 13 572 miljoner. Orderstocken har växt till sig kraftigt och ökat med knappt 6 miljarder kronor till 47,2 miljarder.
Även det sammanlagda resultatet för årets nio första månader påverkas av problemen i Norge. Vinsten efter skatt fram till den sista september är 584 miljoner kronor. Förra året var siffran 804 miljoner.
Trots nedskrivningen ser ledningen i bolaget positivt på framtiden.
– Utsikterna för NCC:s marknader är överlag goda. Orderingången i tredje kvartalet blev 25 procent högre än föregående år, skriver VD och koncernchef Peter Wågström i en kommentar till rapporten.
Främst är det bostäder och kontor som driver på orderingången.

Missen i Norge

Det var tidigare i oktober som NCC gick ut med att det skulle bli en nedskrivning i Norge. Detta efter en genomgång av de två norska bygg- och anläggningsverksamheterna NCC Building och NCC Infrastructure. Totalt handlar det om 290 miljoner kronor.
Verksamheten i Norge står för cirka 11 procent av NCC totala omsättning. Affärerna har gått dåligt i flera år och resultatet för NCC Building och NCC Infrastructure beräknas bli noll kronor under årets tredje kvartal.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 387 miljoner i vinst för NCC

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig