info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

35 miljoner i svarta löner - nio åtalas för skattebrott

Nio personer åtalas för skattebrott i en av de största svartjobbsskandalerna hittills. 250 personer har fått svarta löner om sammanlagt 35 miljoner kronor.

Bemanningsföretagen Akutkraft i Stockholm AB och Watch Perfect AB har hyrt ut personal, bland annat folk som är specialiserade på skadesanering, särskilt brandsanering. I sex års tid (1998-2003) ska de ha använt sig av svart arbetskraft och falska fakturor.
– Det är inte otänkbart att det finns ännu mer. Men vi har nått dit vi vill, säger skatterevisor Ulf Sparring på Skatteverket till Gefle Dagblad.
Staten beräknas ha lurats på minst 18 miljoner kronor i uteblivna skatteintäkter, det vill säga arbetsgivareavgifter och moms.

Tre män från Stockholmstrakten pekas ut som huvudansvariga i härvan. De åtalas nu för grova bokföringsbrott, grova skattebrott och grovt försvårande av skattekontroll. Dessutom åtalas fem underentreprenörer som bland annat har skrivit ut falska fakturor. Även en person anställd av Akutkraft i Stockholm AB åtalas för att mottagit svart lön.

Ekobrottsmyndigheten fortsätter sin utredning och eventuellt kan fler personer komma att åtalas.
Rättegången startar i Gävle tingsrätt en bit in på nästa år.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 35 miljoner i svarta löner - nio åtalas för skattebrott

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig