info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

227 000 till sex byggnadsarbetare

Bemaningsföretaget Staff 2 you har dömts att betala uteblivna löner till sex byggnadsarbetare.

Arbetsdomstolen, AD, har dömt Stockholmsföretaget Staff 2 you att betala mellan 10 000 och 42 000 kronor till de sex byggnadsarbetarna. Det handlar om uteblivna löner, traktamenten och semesterersättningar. Företaget ska också betala skadestånd på 10 000 kronor till varje byggnadsarbetare. Totalt handlar det om drygt 227 000 kronor.

Bemaningsföretaget skrev hängavtal med Byggnads hösten år 2002. När Byggnads, i vintras, fick reda på att bolaget inte betalat ut lönerna kallade man till förhandling, två gånger. Men bolaget kom inte till förhandlingsbordet. Byggnads stämde då, via ombud, Staff 2 you i AD. Eftersom bolaget struntade i att höra av sig, även till AD, har domstolen gått på Byggnads linje.
Förutom pengarna till byggnadsarbetarna döms Staff 2 you att betala 20 000 kronor till Byggnads för kollektivavtalsbrott. Bolaget ska också betala Byggnads rättegångskostnader.

Staff 2 you försattes, enligt domen, i konkurs 7 oktober i år. Enligt advokat Sven Erfors, Byggnads ombud, är byggnadsarbetarna berättigade att få ut sina löner och andra ersättningar via den statliga lönegarantin. Det gäller dock inte skadestånden på 10 000 kronor vardera. Staff 2 you har en månad på sig att höra av sig till AD. Om bolaget gör det tas målet upp igen. Annars står domen fast.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 227 000 till sex byggnadsarbetare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig