info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

20-åring dödad av vinkelslip

En 20-årig man förolyckades på lördagen, den 5 maj, när han arbetade med demontering av maskiner på ett sågverk i Blekinge. Rivningsarbetaren kapade en stålbalk med vinkelslip när slipen slog tillbaka och träffade honom över halsen.

En 20-årig rivningsarbetare fick halsen avskuren vid en olycka i Holmsjö, norr om Karlskrona i Blekinge, på lördagen. 20-åringen var vid olyckstillfället ensam på arbetsplatsen, ett sågverk som köpts av en litauisk firma för demontering och export.
Polisen har ännu inte den tekniska rapporten om olyckan klar. Men det troliga händelseförloppet är att han fått ett kast på den vinkelslip han använt för att kapa en stålbalk. Polisen tror att mannen stått på ett sätt som gjort att han tappat balansen.

Den 20-årige rivningsarbetaren som kom från Litauen var anställd av ett estniskt företag som utförde demonteringen. Arbetskamrater som kom till arbetsplatsen efter olyckan fann 20-åringen livlös. Enligt arbetsmiljöverket har den förolyckades anhöriga ännu inte underrättats.
Arbetsmiljöverket kommer att besöka olycksplatsen. Verket betraktar inte olyckan som en byggolycka eftersom den inträffade vid maskindemontering.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 20-åring dödad av vinkelslip

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig