info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

19 avdelningar i nytt storförbund

Enligt ett förslag från ledningsgruppen ska det bli länsvisa avdelningar i det nya storförbundet. Frågan har nu skickats ut i landet för diskussion.

Arbetet med att forma ett nytt storförbund där Byggnads, Elektrikerförbundet, Fastighets och Målarna ingår är nu i gång. Hur det nya förbundet ska organiseras är den första frågan som diskuteras.
Enligt de direktiv som styrelserna i de respektive förbunden antagit har man som huvudinriktning sagt att det ska bli en avdelning per län. Det finns två undantag. Det gäller Gotlands län som slagits ihop med Stockholm län och Blekinge län som bakats in i Kronobergs län.
För att ledningsgruppen ska få veta vad de tycker ute på avdelningarna i respektive förbund har nu ett antal frågeställningar skickats ut på remiss. Bland annat: Tror ni att det går att samlas kring länsavdelningar och för och nackdelar med att organisera sig länsvis. Senast den 30 juni ska avdelningarna kommit in med svar till ledningsgruppen.
Byggnads har idag 31 avdelningar som är indelade i 264 sektioner, Elektrikerna har 9 avdelningar, Fastighets har 13 avdelningar och 230 klubbar och Målarna är uppdelat i 9 avdelningar och 71 sektioner.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 19 avdelningar i nytt storförbund

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig