info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

15 uppsagda från JM i Skåne

I går fick 15 byggnadsarbetare på JM i Skåne beskedet att de sägs upp. Fyra lärlingar har också varslats. Anledning till uppsägningarna är arbetsbrist.

Enligt JM:s personalchef i Skåne, Lars Olsson, har 15 byggnadsarbetare sagts upp från företaget. Information till de drabbade gick ut i går. De uppsagda byggnadsarbetarna får en månads uppsägningstid.

Arbetsbrist

– Anledningen är arbetsbrist, säger Lars Olsson.
Byggnads bekräftar uppsägningarna. Enligt Stefan Lundgren, sammankallande MB-ledamot på JM i Skåne, har allt gått rätt till vid uppsägningarna.
– Det har inte funnits någon konflikt mellan Byggnads och JM. JM har haft problem att sälja tilltänkta lägenheter och då har det uppstått en övertalighet, säger han till Byggnadsarbetaren.

Fyra lärlingar får gå

Fyra lärlingar på JM har också varslats. Enligt Sven Lindqvist, från Byggnadsindustrins Yrkesnämnd BYN, ska de varslade lärlingarna få hjälp att hitta nya lärlingsplatser.
– De har varslats om uppsägning som träder i kraft om en månad, sen har de ytterligare en månads uppsägningstid. Men hittar vi nya lärlingsplatser åt dem under denna period kan vi rycka de från JM när som helst.

Peter Leander
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 15 uppsagda från JM i Skåne

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig