info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

11 varslas om uppsägning

11 yrkesarbetare har varslats om uppsägning på Peab i Sundsvall. Orsak: För få nya byggprojekt på gång. "Det är nattsvart på Peab just nu", säger en av yrkesarbetarna.

Företaget ville från början säga upp 20 anställda. I förhandlingarna med facket presenterade dock Peab en lösning som gjorde att nio personer fick stanna. Lösningen innebar att några yrkesarbetare omplacerades till Kramfors, där ett skolbygge pågår just nu. Några erbjöds också omplacering från Härnösand till Örnsköldsvik.

”Turbulent på Peab nu”

Återstår elva personer som fått varsel om uppsägning. Varslen kom för cirka tre veckor sedan. Uppsägningstiderna är mellan 2-6 månader långa.
– Det är väldigt turbulent på Peab just nu. En omorganisation som inte hängt med. Ekonomin är dålig. Vi har tappat jobb. Arbetschefer har sagt upp sig och gått till andra företag. Allt detta skapar en stor oro hos de anställda, säger Mikael Henning, förtroendevald byggnadsarbetare på Peab.

”Få stora objekt”

Marknaden i Sundsvall är besvärlig. Det finns få större objekt som är på gång just nu, berättar Mikael Henning.
Ändå är han optimist. Han hänvisar till diskussionerna med ledningen, där man framhåller att det är en tillfällig svacka.
– Peab håller på att återbesätta chefstjänster som är vakanta, säger Mikael Henning.

”Har fått nytt jobb”

Mikael Henriksson, 41, är en av dem som varslats om uppsägning på Peab. Han har jobbat på företaget i åtta-nio år.
– Men jag har tur. Jag jobbar med nyproduktion och ska träffa en chef på ett annat företag idag och får troligen en ny anställning där. Så helt nattsvart är det inte, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 11 varslas om uppsägning

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig