info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Vill ändra strejkbeslut

Arbetsgivarna är besvikna över beslutet i Arbetsdomstolen att strejken på VVS- och plåtavtalen får fortsätta. De planerar att driva processen vidare och hoppas på en förändring.

– Som det ser ut nu kommer vi att fortsätta processa. Vi vidhåller vår uppfattning att det är frågan om en otillåten stridsåtgärd som är föreningsrättskränkande, säger Henrik Boman, förhandlingschef på PLR, Plåtslageriernas Riksförbund.
PLR och VVS Företagen har stämt Byggnads till Arbetsdomstolen och hävdar att facket gjort sig skyldigt till en otillåten stridsåtgärd genom den pågående strejken på VVS och plåtavtalen. Man hävdar att facket kränkt föreningsrätten genom att en stor del av de företag där Byggnads medlemmar strejkar, är representerade i arbetsgivarorganisationernas styrelser. Därför har de velat att strejken ogiltigförklaras och avbryts.

Driver sannolikt vidare

Men i ett interimistiskt beslut på fredagen gick Arbetsdomstolen på Byggnads linje och strejken får därmed fortsätta.
PLR och VVS Företagen tycker att beslutet är fel och kommer sannolikt att driva frågan vidare inom Arbetsdomstolen, berättar Henrik Boman. I så fall kommer det att bli en process med domstolsförhandlingar, innan en dom meddelas.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Vill ändra strejkbeslut

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig