info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Viktigt med stabilisering av tunnelrör i åsen

Hallandsåskommittén lyfter i sin granskning av tunnelborrningens första etapp genom åsen fram synpunkter på bland annat stabiliseringen av tunnelröret och slitaget på borrmaskinen.

Hallandsåskommittén har till uppgift att granska arbetet med att bygga tunneln genom Hallandsåsen. Syftet är att se till att tunnlarna byggs på ett miljömässigt och kvalitetsmässigt säkert sätt i enlighet med de villkor och ramar som gäller för projektet.
Vid den första rapporten konstaterar man att det varit en del problem i samband med inkörningsfasen. Bland annat har tunnelröret lyfts upp i vissa områden på grund av ofullständig bakfyllnad. Arbetet med bakfyllnaden uppges vara en viktig del i stabiliseringen av tunnelröret och när det gäller att hantera vattenflödet. Kommittén kommer i sin fortsatta granskning hålla extra koll på just denna detalj.
– Projektet har vidtagit åtgärder för att komma till rätta med bakfyllnaden, men vi poängterar vikten av att detta problem får långsiktiga och hållbara lösningar, säger Kerstin Borg Wallin, ordförande i kommittén.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Viktigt med stabilisering av tunnelrör i åsen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig