info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Viktigt med ljus på bygget

Bra och funktionell belysning är viktigare för byggnadsarbetare än andra. Det visar en enkätundersökning som Belysningsbranschen gjort bland yrkesverksamma svenskar över 20 år.

Belysning är viktigt för arbetsmiljön på jobbet och påverkar hur man mår, konstateras i Belysningsbranschens undersökning. Inom byggbranschen lägger man stor vikt vid belysning och jämfört med branscher som skola och sjukvård är man också nöjd med belysningen på jobbet. Ändå tycker fler än hälften av de svarande att belysningen inte är bra. Av alla branscher i undersökningen är man inom byggsektorn mest mån om belysningens funktion och lägger också stor vikt vid armaturens utseende.

Trots att närmare 70 procent av de svarande är nöjda med sin arbetsmiljö visar undersökningen att byggnadsarbetare ofta drabbas av ryggont och trötthet. Bara inom hotell- och restaurangbranschen är dessa åkommor vanligare.
Jämfört med andra branscher lägger byggnadsarbetare störst vikt vid möjligheterna att kunna påverka sin arbetsmiljö. Inom byggbranschen tycker man dock, i förhållande till andra branscher, att det inte är särskilt viktigt med trevliga arbetskompisar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Viktigt med ljus på bygget

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig