info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Brandskyddsföreningen 980×240 V34
Julklappstips

Verktygspresenterna som räddar julen

Varför stressa runt på stan och leta efter den perfekta julklappen? Här får du de bästa klapparna – hämtade från Byggnadsarbetarens tester under året.

VINKELSLIP

Hilti AG 135-19SE

Cirkapris: 3 625 kronor (inkl service). Betyg: 5

Ett gäng rörmokare har under året testat vinkelslipar. När gnistregnet slocknat och trissan slutat snurra kom svaret – vinkelslipen från Hilti var bäst. Rörmokarna tyckte att maskinen var smidig samtidigt som den hade bra grepp och balans. Testgruppen var eniga om att just den maskinen är bästa köpet – trots att den var dyrast. Troligen håller jultomten med!

AVSTÅNDSMÄTARE

Hilti PD 5

Cirkapris: 2 056 kronor. Betyg: 5

Det enkla är ofta det bästa i många sammanhang. Det gällde även vid testet av avståndsmätare. Vinnaren från Hilti hyllades för just sin enkelhet. Att den bara har en funktion – att mäta avstånd – var ett starkt plus. ”Inget onödigt krångel” var testgruppens kommentar. Dessutom uppfattades den som tålig. Och så hade den en finess, mätknappen var lite nedsänkt, så den gick att känna även med handskar på.

AVSTÅNDSMÄTARE

Leica D110

Cirkapris: 1 494 kronor. Betyg: 5

Plötsligt när du sitter och jäser i julfåtöljen kommer inspirationen. Du kan inte motstå frestelsen att dra igång ett nytt hemmafixprojekt. Men i samma stund som du ivrigt öppnar verktygslådan blir du varse att tumstocken som vanligt är av. Dags för en uppgradering? Önska dig en digital avståndsmätare från Leica i julklapp. Likheterna med mätaren från Hilti är många: enkelt utförande och tydlig display.

KNIV

Mora Pro C.

Cirkapris: 97 kronor. Betyg: 5

Den här klappen kan med fördel delas ut tidigt på julafton. Varför inte som en liten morgongåva. Då har ni ett vasst verktyg som galant klarar alla presentsnören under kvällsöppningen. Kniven från Mora uppskattades främst av testpatrullen då den hade klart bäst grepp. Dessutom var skärpan bra och glidskyddet fungerade utmärkt.

SKYDDSSKOR

UVEX 2

Cirkapris: 1 560 kronor. Betyg: 5

Nu när snösäsongen börjar är det bra med ett par rediga kängor. Vinnardojan från UVEX har enligt testpatrullen riktigt bra grepp tack vare mönstret i sulan. Dessutom var de sköna att bära.

En annan fördel var att sulan går upp lite i mitten vilket lyfte kängorna ytterligare en nivå.

SNICKARPENNA

Hultafors TB 600

Cirkapris: 10 kronor. Betyg: 4

Tomt på kontot redan före jul? Här kommer räddningen – snickarpennan från Hultafors som vann tidningens stora penntest. Pennan är en gammal klassiker och ska den ges bort till farfar, 80 år, så kommer han känna igen sig. Bjuder på ett kort julklappsrim: ”Billig och bra utan krita, nu kan du genast börja rita”.

arrow_forward Senaste nytt