info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Veidekke går starkt i Sverige

Det norska byggbolaget visar i sin rapport för andra kvartalet upp starka siffror för verksamheten i Sverige. Marginalerna var bättre än tidigare och omsättningen i Sverige hamnade på 822 miljoner norska kronor.

Om siffrorna var bra i Sverige så visar bolaget upp ännu bättre resultat när det gäller verksamheten i Norge. Den totala omsättningen ökade från 4 792 miljoner norska kronor andra kvartalet 2007 till årets 5 581 miljoner norska kronor.
– Veidekkes väldigt starka resultat i det andra kvartalet var framför allt hänförligt den fortsatt goda utvecklingen inom byggverksamheten, speciellt i Norge, säger bolagets vd Terje R Venold i en kommentar till rapporten.
När det gäller verksamheten i Sverige så ser bolaget tendenser till att den blivit något mer ansträngd än tidigare, vilket medfört minskat antal order. Vinsten för verksamheten i Sverige hamnade på 85 miljoner svenska kronor, vilket var mer än dubbelt upp mot 2007 då vinsten var 33 miljoner svenska kronor. Den svenska vd:n – Per-Ingemar Persson, ser ytterligare ett bra halvår framöver.
– Våra marginaler förstärks kvartal för kvartal, vilket är mycket tillfredställande. Förutsättningarna ser goda ut och vi ser det kommande halvåret an med tillförsikt, trots de tydliga tecken på en avmattning av marknaden som finns.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Veidekke går starkt i Sverige

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig