info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Vd för skandalbygge polisanmäld

Det tyska byggföretaget BWE:s svenska vd Kenneth Vogelius har polisanmälts av Ronneby kommun. Anmälan gäller bedrägeri och trolöshet mot huvudman.

BWE:s renovering av Brunnsåkersskolan i Halmstad utnämndes efter allvarliga arbetsmiljöbrister till Sämsta Bygget 2007 av Byggnadsarbetaren. Nu har företagets svenska vd Kenneth Vogelius polisanmälts av kommundirektören. Misstankarna gäller att han försvårat att hitta byggfelen på företagets ombygge av äldreboendet Vidablick i Halmstad. På så vis ska han för BWE:s räkning undvikit att betala kostnaderna för felaktigheterna.

Vogelius gick i juni 2007 från sin tjänst som byggnadschef för Ronneby kommun till jobbet som vd för BWE:s svenska dotterbolag. Enligt Blekinge läns tidning, BLT, är han i dag chockad efter att ha blivit polisanmäld. Han säger till tidningen att han ångrar att han tog jobbet på det tyska byggföretaget och helst av allt bara vill försvinna.

Flera svenska företag som var verksamma som underentreprenörer på Vidablick, har efter polisanmälan blivit känd, vittnat om byggfusk och obetalda räkningar. En hantverkare säger till BLT att han aldrig någonsin sett maken till byggfusk.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Vd för skandalbygge polisanmäld

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig