info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetaren 980×240 v43

Värsta badrumsmissen: ”Trodde inte mina ögon”

Det droppade vatten från taket ner i nyrenoverade köket. När rörmokaren Albin Tilly skruvade loss duschblandaren såg han ett stort hål.
– Det värsta jag sett i badrumsväg.

När rörmokaren Albin Tilly skruvade loss duschblandaren såg han ett stort hål. Det fanns inget tätskikt.. "Jag blev chockad", säger han. Foto: Privat

Klockan var fem på morgonen när kunden ringde och berättade att familjen hade en vattenläcka i huset. Rörmokaren Albin Tilly, som då arbetade för familjeföretaget Tillys Rör & Byggteam i Göteborg, åkte till kunden och såg hur det droppade ner vatten i det nyrenoverade köket.

 Man kan säga att det regnade ner från spottarna i taket. Familjen var helt chockade, säger Albin Tilly.

Läs också ”Källaren fylldes med bajs och avloppsvatten”

De hade nyligen flyttat in i det nyrenoverade huset. Albin sprang upp till övervåningen, där badrummet låg, för att leta efter felet. Albin undersökte klämringen och tätskiktet i brunnen och spolade vatten, men allt verkade vara i sin ordning.

 Badrummet såg jättefräscht ut och det var tydligen bara när de använde duschen som det droppade ner i köket, säger Albin.

Det var när Albin Tilly tog  loss skruvarna ifrån duschblandaren som det började spruta ut vatten ur skruvhålet. När Albin hade stängt av vattnet och tog loss blandarfästet såg han ett stort hål i väggen bakom duschblandaren.

 Jag blev chockad och jag trodde inte mina ögon. säger Albin.

Två rör stack ut från hålet och Albin kunde konstatera att det fanns många missar i det utförda jobbet.

Läs också Se upp för trappan! Vilken trapp-a-pa-paaa?

– Rören var feldragna eftersom de hade dragits förbi skruvhålen. Blandaren var helt enkelt fastmonterad i kopparrören. Det fanns inget tätskikt och inga tätningsmanschetter.

– Det var bara lite silikon runt duschblandarfästet, konstaterar Albin Tilly.

Hur tror du missen uppstod?

– Jag tror att de helt enkelt glömde att dra ut rören till duschblandaren när de gjorde om badrummet. När allt var färdigkaklat öppnade de upp och drog ut rören.

Albin fick frågan om han kunde rätta till felet, men Albin ville inte åta sig jobbet. Han proppade igen rören och rådde familjen att kontakta firman som utfört jobbet. Han tyckte också att de skulle ringa en skadeservicefirma för att få ut all vattnet, utföra fuktmätning och kontakta försäkringsbolaget.

 Det här var det värsta jag har sett i badrumsväg, säger Albin Tilly.

Annons
EHRAB 250×600 v43a
EHRAB 250×600 v43c
EHRAB 250×600 v43b

Du läser: Värsta badrumsmissen: ”Trodde inte mina ögon”