info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Valresultat ökar chans till ROT-avdrag"

Byggbranschen går på högfart och parterna tror inte att valresultatet påverkar det särskilt mycket. Men Bo Antoni hoppas på löften om ROT-avdrag.

– Alliansen har sagt att de vill införa avdrag för hushållsnära tjänster. Vi hoppas naturligtvis att det ökar möjligheterna för att ett ROT-avdrag införs. Det säger Bo Antoni, vd på Sveriges Byggindustrier (BI) i en kommentar till valresultatet.
Efter tolv år med socialdemokratiskt regeringsinnehav blev det alltså regeringsskifte på söndagen. De fyra partierna i den borgerliga alliansen tar över.

Varken Bo Antoni eller Byggnads ordförande Hans Tilly tror att regeringsskiftet påverkar byggbranschen särskilt mycket. Utöver ROT-avdragen hoppas Bo Antoni på alliansens förslag om att hyresgäster ska få köpa sina lägenheter, så kallade ägarlägenheter.
– Det kan öka dynamiken på bostadsmarknaden, säger han.

Hans Tilly tror att byggbranschens ”drag i konjunkturen” gör att branschen i sig inte påverkas i särskilt stor utsträckning. Däremot befarar han att Byggnads medlemmar kommer att drabbas av alliansens politik.
– Vi vet att många byggnadsarbetare är arbetslösa periodvis. De drabbas hårt av sänkt a-kassa. Dessutom innebär höjd avgift till a-kassan och borttagen avdragsrätt för fackföreningsavgiften att medlemmarnas ekonomi dras åt, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Valresultat ökar chans till ROT-avdrag"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig