info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Utfryst snickare tillbaka på jobbet

Den utfryste snickaren Peab-snickaren Dan Öhrling är tillbaks på jobbet. Han är stationerad på det bygge där han anser att han ska vara. Men några segerkänslor känner han inte.

I senaste numret av Byggnadsarbetaren berättade vi om snickaren Dan Öhrling i Varberg. Nyligen placerades han på ett bygge 15 mil hemifrån, trots att arbetsgivaren Peab hade en arbetsplats i Falkenberg, bara tre mil bort. Dan Öhrling misstänkte att placeringen var ett straff för att han i många år engagerat sig för att ackord ska vara gällande löneform.
Nu har Dan Öhrling, sedan en vecka tillbaks, fått en plats på bygget i Falkenberg. Men han känner ingen riktig glädje eftersom har en kollega istället har fått flytta på sig.
– Det känns inte som en seger när de skickar iväg någon annan. Nu är han drabbad. Det känns bara som att Peab aldrig kommer att ge sig. De ska visa vem som bestämmer, säger Dan Öhrling.

I sex veckor var Dan Öhrling sjukskriven på grund av konflikten med sin arbetsgivare. Det betyder en ekonomisk smäll. Två veckors sjuklön får han från företaget, men för resterande fyra veckor kommer försäkringskassan inte att betala ut några pengar.
– De ringde från försäkringskassan och sa att man får ingen ersättning om arbetsgivaren är orsaken till skadan. Det är inte vad man önskar sig när man har problem annars, säger Dan Öhrling.
Dan Öhrling har fått reaktioner på att han berättat sin historia offentligt.
– En kille anställd på Peab i Umeå ringde. Han menade på att det som hänt mig var inget ovanligt. Och det var varken första eller sista gången det hände. Han talade för hela Umeå. Det är skönt med såna killar, verkligen lyftande.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Utfryst snickare tillbaka på jobbet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig