info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Utan pröjs för egen bil på byggjobbet – kräver sina pengar

Byggnadsarbetaren använde den egna bilen på jobbet, men fick ingen bilersättning av arbetsgivaren. Nu går Byggnads till Arbetsdomstolen (AD) för att kräva ut pengarna.

Stämningen i AD omfattar mycket mer än bara ersättning för bilen. Enligt stämningsansökan är det sex anställda som har krav på ett byggföretag som är aktivt i södra Sverige. Totalt vill förbundet att bolaget ska betala omkring 130 000 kronor till byggnadsarbetarna för uteblivna ersättningar. Det handlar om lön, arbetstidsförkortning, semester, resekostnader, bilersättning och sjuklön.

Samtliga sex är medlemmar i Byggnads. En av de anställda har även använt sin egen bil i tjänsten, något han inte fått betalt för.

Förbundet kräver även att byggnadsarbetarna ska få skadestånd av byggbolaget. Bland annat för brott mot semesterlagen och kollektivavtalet. Här ligger det totala kravet för de sex tillsammans på 165 000 kronor.

Samtidigt yrkar förbundet på att AD ska utdöma ett allmänt skadestånd till Byggnads på 200 000 kronor för brott mot kollektivavtalet.

Totalt yrkar förbundet alltså på nära 500 000 kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Utan pröjs för egen bil på byggjobbet – kräver sina pengar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig